Preminiemen KSK_Weelde_vieren_de_nationale_titelDat de preminiemen van ksk-weelde geen alledaagse ploeg is wisten we al, na de provinciale titel op zak te steken in Westerlo.Na een tornooi te spelen met alle winnaars van elke provincie wisten ze zich te plaatsen voor de nationale finale in Waasland-Beveren. De tegenstander was Exc. Zedelgem uit West-Vlaanderen. Een massaal opgekomen publiek, waarvan een 150 tal uit Weelde zag hoe de wedstrijd om 10u15 op gang werd gefloten.

Zedelgem maakte een blitsstart en dit resulteerde in enkele mooie kansen voor de ploeg uit West-Vlaanderen.Halverwege de eerste helft kwam weelde beter in de wedstrijd en ook zij kregen enkele kansen. Maar door 2 sterk verdedigende ploegen en 2 sterke keepers gingen ze rusten met een billijk gelijkspel.

De 2de helft werd opgang gefloten en nog geen minuut later wist Zedelgem te scoren na een mooi opgezette actie. 10 Minuten later kwam weelde terug beter in de wedstrijd en wist te scoren met een mooi afstandsschot. De bordjes hingen weer in evenwicht. Vanaf nu kon het elke kant op de ploegen waren immers echt aan elkaar gewaagd. Zedelgem wist halverwege de 2de helft te scoren en kwamen zo 2-1 voor.

Maar weelde was niet uit zijn lood te slaan en zette een echt slot offensief in. De jongens van Weelde toonden nog maar eens dat ze over ontzettend veel karakter beschikken en nooit hun hoofd laten hangen. Het is bijna moeilijk te beschrijven hoe zij er met zijn alle 200% voor gingen om deze titel binnen te halen.Met nog minder dan 10 minuten te spelen wisten ze de gelijkmaker recht in de kruising binnen te trappen. Je zag aan alles dat ze er in geloofde dat ze de nationale titel mee naar Weelde konden brengen. Ze pepten elkaar op en met de spreekwoordelijke mes tussen hun tanden trokken ze letterlijk ten aanval. Ze probeerden langs alle kanten de verdediging van Zedelgem te bestoken.

Maar op de counter moest de keeper van Weelde een wereldsafe uit zijn sloffen toveren om zijn team in de wedstrijd te houden. En dan gebeurde het, Weelde trok in de laatste minuten alle registers open en ging een laatste keer met zijn alle ten aanval. Een knap schot, maar de keeper van Zedelgem zat er nog net tussen. We bleven drukken en in werkelijk de laatste minuut wisten ze de winning goal mooi langs de paal binnen te leggen.

Het feest met de talrijk opgekomen supporters barstte los. Die gasten stonden werkelijk te blinken van trots, en terecht want wat zij op maandag 20 mei 2013 realiseerde dat vergeten zij nooit meer. Vanaf die dag zijn zij de nationale kampioen van het seizoen 2012-2013, geflankeerd dan nog wel door RSCA Anderlecht dat in de andere zuil van de U11 won.

Proficiat Tijs Van Hees, Jordi De Ruijter, Senne Vansweevelt, Joppe Mathijssen, Nils Van Overbeek, Senne Byns,Robin Robberechts, Yannick Van Bavel, Raf Tryssesoone, Giel Verhoeven, Kobe Verdonck.

Geschreven door een trotse trainer.

Deze link naar een slideshow op Flickr geeft nog meer foto's van de finale : http://www.flickr.com/photos/koningalbertstraat/sets/72157633547255544/show/with/8757977075/

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren