Bekkers1 

Zaterdag 19 augustus, een mooie zaterdag waarop het WorldCup weekend te Venray (NL) van start ging.

Het racespektakel van het jaar zoals dit evenement bekendstaat lokte ook dit jaar weer een 190 tal coureurs waaronder Jan Bekkers uit Ravels.

 

Jan, eigenaar van Lasco en JB Techniek uit Ravels is in de racewereld meer dan gekend omwille van zijn technische kennis en kunde maar draait ook als coureur al jaren mee op het allerhoogste niveau.

Reporter T. Sempels beschrijft hem als een talentvolle en nederige atleet uit een racefamilie die hun know-how wisten te vervaardigen in een bescheiden zwarte F2 wagen.

 

Beste startplaatsen zijn duur. 

Doorheen het jaar moeten alle coureurs punten verzamelen om op de WorldCup de beste startplaats te kunnen bemachtigen. Mede dankzij de eeuwige steun van zijn ouders Leon en Cecile, broer, zussen en vriendin Gitte reed Jan een goed seizoen en kreeg daardoor een gunstige startplaats voor de Worldcup.

 

Bekkers6 

Om 19.45 uur stelden 50 coureurs zich op aan de start.

Op de finale dag willen alle coureurs hetzelfde: de koppositie nemen vanaf de eerste bocht en deze niet meer afgeven. De spanning was dus te snijden.

 

Goede start van bekkers legt basis voor succes. 

Bekkers4Bekkers3Jan is als een speer weg maar door het nodige bumperwerk op de baan van de gedreven piloten dwingt zich al snel een gedwongen herstart op. 

Ook in de herstart is Jan (#B 96) razendsnel weg. Na 23 rondes vol adembenemende inhaal manouvers en een sterk staaltje stuurwerk lijkt het noodlot toe te slaan. De supporters van Jan houden hun hart vast wanneer ze plots rook uit de wagen zien komen.

Men vreest dat de motor het heeft begeven maar Jan blijft doorrijden.

Later zou blijken dat een losgekomen darmpje van de olievoorziening de boosdoener was.

 

Knokken op leidersdpositie. 

30 rondes lang knokt Jan om de eerste plaats te behouden. Nog even neemt de Nederlander Wim Peeters een paar rondes voor het einde de koppositie maar het schroeiende tempo van Jan ligt te hoog en ook Wim moet de duimen leggen.

Bekkers2Jan kroont zich als eerste Belg ooit tot wereldkampioen in de Worldcup 2017 en laat hiermee de Nederlander Wim Peeters (#H 124) en de Engelsman Gordon Moodie (#UK 7) achter zich.

Na de verplichte autokeuring (om gesjoemeld de kop in te drukken) die van 23 uur tot 03.30 uur in de ochtend werd uitgevoerd waarbij Jan en zijn vader Leon aanwezig moesten zijn mag Jan eindelijk genieten van zijn welverdiende wereldtitel.

 

Wij willen Jan graag feliciteren met zijn TOP prestatie!

 

foto's: © Tony Stempels 

Bekkers5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren