gambia rally

Cor de Bresser en zijn dochter Merel uit Poppel over land naar Gambia voor het goede doel.
Tweemaal per jaar start in Antwerpen een bijzondere vorm van hulp aan Afrika.
 

Humanitaire rally.

In maart en in oktober kan worden deelgenomen aan de Antwerpen Banjul Challenge. Dit is een tocht van 7.000 kilometer dwars door de Sahara naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Aan deze tocht kan door iedereen worden deelgenomen met een tweedehandsauto of motor. In Banjul worden de voertuigen per opbod verkocht. De opbrengst gaat naar humanitaire projecten in Gambia.
 

Jubileumjaar

cormerel de_bresserIn 2016 wordt deze alternatieve Dakar rally voor het tiende jaar op rij georganiseerd. In die tijd zijn in totaal 298 auto’s en 14 motoren door 658 vrijwilligers naar Banjul gereden. 
De totaalopbrengst van al deze voertuigen samen was 444.865 Euro omgerekend 19.928.605 GMD.
Er zijn al 120 projecten gerealiseerd in 96 verschillende dorpen in Gambia uit de veilingopbrengsten van de Challenge deelnemers de afgelopen 10 jaar.
Uit deze cijfers blijkt dat de Antwerpen Banjul Challenge een groot succes is als hulpproject voor Gambia.
 

19-Daags avontuur.

Dat is het ook voor de deelnemers. De vrouwen en mannen die meedoen beleven een uniek avontuur. De 19 daagse tocht voert hen door zeven landen: België, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauritanië, Senegal en Marokko. De deelnemers zijn van alle leeftijden. De meesten van hen komen uit België en Nederland. Onderweg ontstaan hechte vriendschappen. Problemen zoals technische mankementen worden eendrachtig verholpen.
 

Ervaringsdeskundige Cor De Bresser is er altijd zelf bij.

DSC 0129De Challenge wordt georganiseerd door de onafhankelijke vzw Helping Hands uit Ravels die hiervoor de ervaring van tien jaar inzet. Deze ervaring richt zich op de tocht zelf: de voorbereiding en de route naar Gambia. En de ervaring wordt ingezet om de auto’s in Banjul goed te kunnen verkopen. De goede doelen die voor ondersteuning in aanmerking komen worden nauwgezet gecontroleerd. In Gambia wordt samengewerkt met de plaatselijke organisatie Jammeh Foundation for Peace die de autoveiling organiseert en de opbrengsten doorstort naar de projecten. 
Cor de Bresser rijdt steeds zelf mee om de deelnemers te begeleiden en te helpen bij de vaak corrupte grensovergangen.
Hij brengt ook telkens een auto naar Gambia die voor het goede doel geveild wordt. Ditmaal heeft hij gekozen voor de afbouw van de medische post in het dorpje Madina Talokoto in Gambia. Ditmaal reist Cor samen met zijn dochter Merel. Zij nemen o.a. een computer mee voor een school in Bulayhatte in Gambia. U kunt getuige zijn van de start van het konvooi van 6 auto’s die zaterdag 5 maart om 10 uur vertrekken vanaf de Waalse Kaai 40 t.h.v ’t Soetbrood naast het Hof van Beroep in Antwerpen.
 

GROS dag Ravels.

DSC 0136Voor deelname aan deze bijzondere uitdaging bestaat een nog steeds groeiende belangstelling. Dat heeft een aantal redenen. Steeds meer mensen willen op de een of andere manier een helpende hand bieden. Ze willen dat doen op een manier die hen het beste past, zelfstandig en op eigen kracht. Deelnemers hebben er behoefte aan de hulpprojecten zelf te bezoeken en zich een oordeel te vellen. De Antwerpen Banjul Challenge is zeker niet in de laatste plaats een reis voor avontuurlijk ingestelde mensen. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de werking van de vzw Helping Hands en eventuele deelname aan deze alternatieve Dakar rally, de Antwerpen Banjul Challenge. Bezoek dan de stand op de GROS dag die gehouden wordt op zaterdag 14 mei vanaf 14 uur in de Wouwer in Ravels.
Hier presenteren de verenigingen uit Ravels zich die zich inspannen voor ontwikkelingslanden. Op deze dag zijn er ook allerlei activiteiten voor de kids zodat het een uitstap is voor het hele gezin.
 
De website geeft veel meer informatie. www.antwerpenbanjul.com. 
Telefonische inlichtingen op 003214-657457 of mobiel 0032 473 181808.
Cor de Bresser, voorzitter Helping Hands vzw Ravels
   
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren