elfen 2021 top

Wandelen voor het goede doel, het kon vandaag vanuit parochiezaal St Michiel in Weelde. Daar organiseerde De Ravelse Wandelaars de 13de Elfenwandeling en de 4de Pierenmarathon waarvan de opbrengt volledig naar de 11.11.11-actie gaat.

elfen 2021 1Zoals stilaan bekend bij de doorwinterde wandelaars was er weer een ruime waaier aan afstand mogelijkheden. Parcoursarchitect Leo Lauwers zocht weer de mooiste paadjes, wegentjes, bossen, plassen en vennen uit om er een prachtige natuurwandeling van te maken. De tochten varieerden van 6 en 14, tot 42 of zelfs 46 kilometer.

elfen 2021 2

Onder de voeten verdwenen naargelang het gekozen traject de bossen van de Hoogeindse Bergen, landgoed Schaluinen, natuurreservaat Klein Kuylen en 6 vennen van het Turnhouts Vennengebied. Tussendoor kon er wat kracht opgedaan worden bij de diverse rustposten, zoals daar waren de prachtige molen Arbeid Adelt met zijn unieke en recent gebouwde Rosmolen, de vroegere Pastorij met zijn historische gracht, het terras van bistro Spoorhuis in de gerestaureerde vroegere douaneloods van het Bels Lijntje en de mooie Klein Engelandhoeve tussen Weelde Statie en Turnhout.

elfen 2021 5

Onze gemeente kon zijn pracht in ieder geval weer ten volle laten aanschouwen. De eerste wandelaars, die al rond 7 uur op pad trokken, kregen wel te maken met hardnekkige mist, maar gaande weg de ochtend klaarde het op. In de namiddag werd het zelfs strak blauw boven Weelde en omgeving en daar kon onze redacteur zelf getuige van zijn.

elfen 2021 3

Uiteindelijk passeerden 405 deelnemers langs de inschrijftafel, een knappe opkomst. En allemaal zwaaiden ze weer met veel lof naar de organisatie. Kortom, om leuke dag voor iedereen die deze wandeling op zijn programma zette.

elfen 2021 6

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren