ZATERDAG 14 AUGUSTUS - DE RAVELSE WANDELAARS

Sjaak Broeders

Nu geleidelijk aan versoepelingen worden doorgevoerd bij het beheer van de coronacrisis is het ook weer mogelijk georganiseerde wandelingen in te richten.

Zo hebben wij ook toestemming bekomen voor onze wandeltocht Poppels Glorie.

Vertrouwd parcours.

DSCN2592 285x285 Mieke PapMet de 5de Poppels Glorie knopen we weer aan met het type parkoers waar ingewijden inmiddels mee vertrouwd zijn : een prachtige en rasechte natuurwandeling waarbij bospaden het hoge woord voeren, echter te gepasten tijde afgewisseld met plassen en vennen, wat heide, deze keer ook een natuurbegraafplaats en enkele minieme stroken verhard (jawel !). Kortom, echt een parkoers dat we uit het patersvaatje getapt hebben en dat wellicht in de top 5 huist van wat de al aangeboden hebben in de loop der jaren.

Er is weer een ruime keuze uit de afstanden 5-8-13-18-21-25-29-37-42 of 46 km. Voor de afstanden vanaf 13 km loopt een groot gedeelte van de tocht door het immense landgoed de Utrecht en dat resulteert voor de langste afstanden tot bijna 20 km gloednieuwe wandelwegen van het gekende kaliber.

Blikvangers van 5e editie.

Blikvangers zijn achtereenvolgens het slingerpaadje door de bossen van Molenheide, de afwisseling van smalle en wat bredere bospaden in de lus rond ’t Jachthuis aan Tulderheyde, een gedeelte van de Andreas Schotel-wandelroute met zijn eigen 5,5 m hoge beeltenis, de vennen Broekeling ( licht erotisch getint !), en het veel grotere de Flaes, de zandpaden van de Dunse bergen, het slingerpaadje langs riviertje de Reusel , de passage langs de Gagelhoeve en last but not least de natuurbegraafplaats van landgoed de Utrecht.

5ePopelsGlorie

toos

wp9a3b1ecb 06Voorbeschouwing via website van de Ravelse Wandelaars

Een ruime voorbeschouwing en de parkoerstekeningen van de verschillende afstanden kan je terugvinden op onze website www.deravelsewandelaars.be. De inschrijving gebeurt in het café bij Mieke Pap, terwijl je voor een drankje en/of een hapje terecht kan in de gemeentezaal of op het terras. Ook de andere rustposten ( ’t Jachthuis, den Bockenreyder en de Buitenman) beschikken over een zeer ruim terras, waar je goed kan vertoeven als de weergoden ons tenminste gunstig gezind zijn.

Iedereen is bij deze van harte welkom en we twijfelen er niet aan dat je volop zal genoten hebben!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren