Screenshots1

Vorige week berichtten we jullie al over enkele knappe prestaties van jongeren uit ons dorp in de danssport. Afgelopen weekend vond het Belgisch Kampioenschap plaats en ook daar bewogen onze tieners zich in de kijker.

BK jd 1Danssport Vlaanderen en dansschool Pump’n Dance uit Wilsele organieerden in Sportoase in Leuven de Belgische Kampioenschappen jazz, modern, show, streetdance en disco. Daarbij wedijverden de beste dansers in de verschillende dansstijlen om de titel van Belgisch Kampioen.

In dat strijdtoneel voor de beste dansers traden meer dan 1000 deelnemers, waaronder dus ook weer enkele sportievelingen uit Ravels. Die plaatsten zich de afgelopen weken voor dit BK via goeie prestaties op de Vlaamse Kampioenschappen, waarover we eerder iets publiceerden.BK jd 3

Op zaterdagnamiddag stonden de streetdancers op de vloer en in de categorie formaties bij de junioren telden we 4 jongeren van bij ons. Als lid van dansclub JayBeeS uit Turnhout deden zij hun act als zijnde FutR. Ze stelden zeker niet teleur en dansten zich knap naar een 3de plek op deze nationale titelstrijd. Een bronzen plak dus voor onze Joshua De Brouwere, Kobe Dierckx, Bas Brosens en Dina Van Den Heuvel.

 

jd2Op zondag stond het discodansen op het programma en ook daar acteerden enkele meisjes uit Ravels. De 8-jarige Lina van Seters die vorige week nog de Vlaamse titel pakte bij de minikids clipdance was ook nu als solo goed op dreef. Ze strandde jammer genoeg naast het podium met een knappe 5de plaats.

De groep Invictus van JayBeeS, vice-Vlaams kampioen 2019, moest op het BK ook enkele stappen achteruit en werd ondanks hun sterke performance uiteindelijk 8ste. Van Ravelse zijde waren hierbij Jenka Janssen, Lina van Seters en Alyssa de Brouwere present, Dante Bruurs moest jammerlijk verstek geven vanwege een breuk in de voet.

 

Een dikke proficiat aan al dat grote talent uit onze gemeente !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren