20190223 LenigGezwind 0245

Vanmiddag staat in het Molenslop de tweede voorstelling gepland van de jaarlijkse turnshow van Lenig & Gezwind.

Gisteren kregen we al de avondvoorstelling van de 33e voorstelling waarbij we zelf ook aanwezig waren.

Nieuw voorzittersduo.

Charles Faes, de secretaris van Ravels grootste sportvereniging was ditjaar voor de tweede keer aan de beurt om het welkomstwoord te  doen voor de volle zaal van ei zo na 500 aanwezigen. Francesco Barrera liet vorig jaar weten het voorzitterschap over te willen dragen na een lange zit, twee dames gaan proberen deze grote schoenen te vullen want Francesco was jarenlang het bestuursgezicht van de club naar de buitenwereld toe. Charles is er echter van overtuigd dat Ellen Broeckx en Katrien Van Dommelen dit goed zullen doen en Francesco krijgt de eretitel van ere-voorzitter voor de rest van zijn leven.

Thema “ We spelen een spel”

Als thema waren dit jaar gezelschapsspelen gekozen en dat thema werd doorgetrokken in de pauzes om de zaal klaar te zetten met een heus Monopolyspel waarbij de zaal betrokken werd. De verschillende tribunes konden monopolygeld verdienen waarbij de winnende tribune met prijzen de zaal mocht verlaten.

De verschillende groepen hadden allen een spelletje dat in hun act verweven zat. Soms duidelijk zichtbaar, maar soms ook een beetje verdoken.

20190223 LenigGezwind 0404

Net voor, maar ook na de pauze kregen we een stukje acrobatie met ware doodsverachting voorgeschoteld. Dat het daarbij ook af en toe serieus mis kan gaan is duidelijk. Af en toe was de airtrack (dikke turnmat) zelfs bijna te kort om het aantal salto’s vol te maken., spectaculair is het minste wat je hiervan kan zeggen.

En dat dat ook bij de acro gymnasten een probleem is was ook niet moeilijk. Van deze meiden lagen er al enkele in de lappenmand en moest er in zaterdag voormiddag ook nog eentje met spoed naar het ziekenhuis wegens een gebroken arm.

Toch vinden ze het allen reuzeprettig om deel uit te maken van hun eigen groepje. Dat is ook af te lezen van de gelukkige gezichtjes die stralen als ze kunnen optreden.

We probeerden alles een beetje in beeld te brengen met een reusachtige fotoreportage en enkele filmreportages van de tumbling en de acrogroepen.

1rawepo cameraFotoreportage 33e Turnshow Lenig & Gezwind © RAWEPO

20190223 LenigGezwind 0592

1 filmcameraFilmreportage Tumbling © RAWEPO

1 filmcameraFilmreportage Acro © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren