• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

DR animated gif

vrijdag 20 oktober 2017

clickhere bols

verhuis2 

Zaterdag 4 augustus was een dag die ze in de Koning Albertstraat al lang hadden aangekruist in hun agenda’s.

Die bewuste zaterdag zou Rudi Baeyens, jarenlang de drijvende en creatieve kracht van de buurt als het carnaval betreft, zijn hood (lees: buurt) definitief wisselen voor de Krommendijk in Poppel.

 

Absolute geheimhouding....

verhuis3 verhuis6Wekenlang was de buurt achter de schermen in de weer om hiervan een evenement te maken dat niet licht zou worden vergeten door Rudi en zijn familie.

Omdat hij jaren in de schaduw van het H. Hartbeeld woonde was ook het beeld zelf zodanig onder de indruk geraakt van de nakende verhuis dat het een bloedrode traan plengde van diep verdriet…… De buurt schoot direct in actie en ging voor het beeld bidden om raad in deze moeilijke tijden. Het beeld kwam zelf met de oplossing door zichzelf te splitsen in een perfect replica van zichzelf. 

Ook de firma waar Rudi al DERTIG jaar werkt ( ook een vermelding waard) was betrokken in het complot. Zaterdagmiddag zou Rudi een laatste levering moeten doen in de buurt van de Molen te Weelde, waar al meer dan 100 familieleden, buren, vrienden en sympathisanten zich hadden verstopt om hem te verrassen. De verrassing was in ieder geval compleet, Rudi kwam helemaal uit de lucht vallen en weldra overmanden de emoties hem volledig. Het was dan ook niet zomaar een surprise party, het werd een waar volksfeest dat ze allang niet meer hadden meegemaakt in Weelde.

De rest kan u horen en zien in de foto- en filmreportage die we voor u hebben gemaakt of lezen in onderstaand document dat de buurt verspreidde, enkele dagen tevoren….

 

verhuis5

 

" Een wonder is geschied...."

Een wonder is in Weelde geschied, het heilig hart liet op 24 januari een bloedrode traan, omdat Rudi uit Weelde is weggegaan. 

Bert Pluym zag dit maar heeft het afgekuisd, want hij vond Weelde te klein voor al dat volk dat op zo’n mirakel komt afgestruind. 

Maar…  Wij, het organiserend comité, vonden dat we dit gebeuren niet ongemerkt voorbij konden laten gaan, en hebben daarom op 5 augustus een echte Heilig Hart processie op het programma staan. 

Samen met Rudi willen we het Heilig Hart beeld feestelijk en officieel verhuizen van Weelde naar Poppel . Daarom, buren, vrienden, familie, wees creatief en doe mee zoals in een echte processie uit de jaren stillekes. 

We starten om 13.00 uur aan de molen van Weelde waar we samenkomen en Rudi willen verrassen met zen allen. 

Dan wandelen we naar het Heilig Hart beeld voor een officieel moment om dan langs de verschillende Heilige Kappellekes (lees cafés) onze wandeling naar Poppel verder te zetten. 

De stoet wordt rond 20.30 uur bij Rudi zijn nieuwe woonst ontbonden, maar er is dan nog ruim de mogelijkheid om samen een frietje te eten, wat te drinken, en na te babbelen over deze eerste heilig hart processie. 

Halfweg de stoet is er mogelijkheid om al een kleinigheid te eten en drank is tijdens de wandeling beschikbaar. 

Iedereen die Rudi een warm hart toedraagt is van harte welkom, aansluiten of vroeger stoppen is uiteraard ook geen probleem. Daarom, zeg dit verder tegen iedereen die het wil horen, maar mondje dicht tegen Rudi, want we zouden hem echt graag willen verassen die dag!

 

verhuis7

 

1rawepo camera   Fotoreportage Rudi verhuisd....  © RAWEPO

KLIK HIER VOOR DE FOTOREPORTAGE

verhuis4

 

filmklapperFilmreportage Verhuis

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1