20190111 Playback GBS De Verrekijker 0594

De playbackwedstrijd van de Verrekijker wordt stilaan het grootste evenement in GC De Wouwer van het jaar.

Met 29 acts van de leerlingen en tel daar een straf gastoptreden van het lerarenteam nog bij en je krijgt een welgevulde avond met muziek …. (?)

Zoals een beetje de gewoonte is geworden stonden om zes uur al mensen in de lobby van de Wouwer om toch maar zeker een goede plek te kunnen bemachtigen voor de jaarlijkse hoogmis van de playback van de Verrekijker. Om half zeven, wanneer eindelijk de deuren openden liep de zaal in een oogwenk vol met ouders, broers en zussen, grootouders, tantes, nonkel en kennissen van heinde en verre.

1e & 2e leerjaar.

In de eerste set van de avond waren niet zoveel acts gepland. Het was vooral een beetje aftasten voor deze jongens en meisjes om te zien of ze wel tegen de immense stress kunnen die zo’n optreden voor een volle zaal meebrengt. Al die schijnwerpers, podiumrook en andere toeters en bellen..... het is ook niet niks voor deze jonge kinderen.

Toch wist er eentje haar cool te bewaren met een ingetogen nummer genaamd “Male Rzecny” van Sylwia Grzeszczak. Het werd gebracht in het Pools door Marcelina en ze betoverde er heel de zaal mee. Toen was het ook nog niet zo rumoerig en kon het nog…. Marcelina won er ook de hoofdprijs mee van het eerste deel van de avond.

Als tweede eindigde de grote groep van “Kinderen voor Kinderen “ met “ Energie”. Er straalde vooral veel plezier uit van deze grote groep van 13 kinderen die dit Nederlandstalige liedje met veel enthousiasme brachten.

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0124

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0037

Special act

Dit jaar was het voor de special act weer de beurt aan het lerarenteam…. En dat laten ze zich niet afnemen. Wie verantwoordelijk is geweest voor de keuze van het nummer durven we niet zeggen maar het lijkt ons een verborgen droom die eindelijk is uitgekomen voor de hele groep. “Barbie Girl” van de groep Aqua behoorde ook altijd al tot onze favorieten. Met ongebreideld enthousiasme smeten ze zich alsof ze in aanmerking kwamen voor de prijzen. Gelukkig kwam meester Hans in de figuur van Barbie’s vriendje Ken net op tijd een einde maken aan het leuke feestje voor het uit de hand liep.

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0145

3e & 4e leerjaar.

Na de pauze kwamen er niet minder dan 15 acts meedingen voor de eerste prijs, een moeilijk opgave voor de driekoppige jury met Chantal Bols, Els Van Gompel en Peggy De Smedt.

We kunnen ons voorstellen dat ze hier een flinke kluif aan heeft gehad maar ze zijn er dus wel uit geraakt en kozen het nummer “Love” van Aliyah uit voor de vierde prijs. Shea leek zelfs een beetje verwonderd dat ze een prijs behaalde hoewel ze als eerste kandidate toch in haar eentje een perfecte prestatie had afgeleverd.
Als derde kwam “Sister” van BFF uit de bus, gebracht door de meiden Charlize en Briohnny. Ook zij waren uiterst tevreden met hun plekje dat ze terecht in de wacht konden slepen.
Toen werd het nog even spannend, want wie zou in deze zwaar bezette rij van goede kandidaten met de eerste prijs huiswaarts mogen keren. De jury liet echter al snel geen twijfel meer bestaan en gaf de tweede prijs aan Benthe, Lobke, Hailey en Jitte die met “Girlsboss” van 4 Life hun uiterste best hadden gedaan maar het moesten afleggen tegen de kleppers Frederiq, Nand, Kato, Lore, Jaan, Warre, Lena en Lien die met “Coming Home” toch wel duidelijk met voorsprong de beste act van de hele avond waren.

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0169

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0215

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0373

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0259

5e & 6e leerjaar.

Voor het derde en laatste deel van deze show waren nog een 8 tal acts die de revue passeerden. Hier was het duidelijk dat het er al heel wat volwassener aan toe ging. De attitude waarmee velen onder hen op het podium stonden verraadde dat velen onder hen veel spiegelrepetities achter de rug hadden. Ook de muziek was hier duidelijk veel meer een keuze van henzelf als van de entourage rond hen.

Omdat er in deze ronde ook wat minder acts waren werden er ook maar 2 prijzen uitgereikt en de tweede prijs ging naar een grote groep die een nummer van Armin Van Buuren bracht, “Blah Blah Blah”. Roos, Rachael, Lotte, Joren, Lucas en Klaas waren het erover eens dat er tegenwoordig veel te veel bla bla was en dat wilden ze even duidelijk maken met posters en hun act op het podium.

De jury, dit jaar voor het eerst zonder de betreurde May Van Oerle, kende de eerste prijs toe aan Carlijn en Maud die een nummer brachten van Cardi B. featuring Kehlani “RING” en werden daarmee de laatste winnaars van de avond.

1rawepo cameraFotoreportage Playbackwedstrijd GBS De Verrekijker deel 1 | © RAWEPO

U kan deze foto’s/volledige reportage ook downloaden tegen een kleine vergoeding. De volledige reeks staat ook op de USB stick die u via GBS De verrekijker kan bestellen.

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0671

1rawepo camera Fotoreportage Playbackwedstrijd GBS De Verrekijker deel 2 | © RAWEPO

U kan deze foto’s/volledige reportage ook downloaden tegen een kleine vergoeding. De volledige reeks staat ook op de USB stick die u via GBS De verrekijker kan bestellen.

20190111 Playback GBS De Verrekijker 0880

1 filmcameraDe beste act van de avond: COMING HOME

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren