• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

DR animated gif

donderdag 19 oktober 2017

clickhere bols

still drone Aarle

Zo’n 250 mensen waren afgekomen op de uitnodiging van de organisatoren van de kerststalwerking Aarle Poppel voor de schapenwandeling.
Herder Stijn Hilgers uit het Nederlandse Goirle bracht zijn kudde schapen van zo’n 200 stuks naar de kerststal van Aarle met de hulp van de kinderen.
 

Filmreportage Aarle Kerststal

 

 

Vertrek aan Ooievaarsnest.

Omstreeks half drie stond er al een hele massa mensen klaar om de herder tegemoet te gaan, die was met een andere groep vertrokken aan het Ooievaarsnest, zo’n kleine 2 km verderop in Nederland.
Van heinde en verre waren de liefhebbers afgekomen op de oproep van het buurtcomitee om de herder te komen helpen. We zagen zelfs mensen uit het verre West Vlaanderen die speciaal naar de schapen kwamen kijken.
schaapherder aarleNiet enkel kinderen waren enthousiast, ook vele volwassenen en oudere mensen wilden de schapen naar de stal begeleiden. Eigenlijk wilden ze liefst de border collie aan het werk zien, de hond had eigenlijk helemaal geen hulp nodig, hij klaarde alles in zijn eentje en die rare mensen liepen dan nog een beetje in de weg ook…. Je zag het ‘m denken door die pientere oogjes van hem.
Waar de kinderen er na het zien van de stal stilaan genoeg van hadden en liever de warme chocomel gingen ophalen, bleef hij de kudde sturen waar baas Stijn ze hebben wou tot de laatste stuks. 
Het was in ieder geval een echte belevenis voor velen die zoiets nog nooit hadden mogen beleven. 
 

Goedkoop natuurbeheer.

schaapherder aarle2Herder Hilgers doet met zijn kudde schapen aan goedkoop natuurbeheer. De kudde graast waar de boeren of gemeentelijke instanties hem sturen en zo houd hij met zijn dieren de vlaktes in onberispelijke staat. Je kan de kudde dikwijls zien grazen op de vlaktes langs de weg naar Goirle waar ze meermaals naar toe komen. 
Momenteel wordt Stijn al een hele tijd van nabij gevolgd door een cameraman die een documentaire maakt over één van de laatste schapenherders uit onze streek. We mochten gebruik maken van enkele stills uit zijn drone beelden, waarvoor dank. 
 

Warme Chocomel voor de kinderen…. borrels voor de groten.

Hoewel het toch bitter koud was, bleef het gezellig warm rond de kachels aan de stal. Dit jaar is er voor een flinke uitbreiding gezorgd met een verbeterde uitvoering van de borrelkraam en een speciale kinderopvangplek wanneer de ouders even langer willen blijven hangen voor de gezelligheid. Ook voor de gezelligheid kwam een echte Schotse doedelzakspeler nog lang om enkele Highlandliederen te spelen voor de aanwezige toehoorders.
 

  Wandelingen op vrijdag…

schaapherder aarle3Voor wie nog niet aan de Aarle kerststal is geraakt, vrijdag en zaterdagmiddag zijn er enkele wandelingen gepland.
Op vrijdag 30 en zaterdag 31 december kunt u op 2 punten van de rondwandeling iets warms eten:  in Trier (bij Jeans House) zorgt de Landelijke Ruitervereniging voor smoutebollen, in Aarle bij de kerststal zorgen we voor erwtensoep.
Een begeleide wandeling is mogelijk op 30 december: om 13.30 uur start een groep vanaf beide startpunten.  
 

 1rawepo camera   Fotoreportage © Geert Jansens & Ton van Zantvoort

Via bovenstaande link kan u nog een aantal foto's bekijken van de tocht met schaapherder Stijn en zijn helpers. 

 

stijn hilgers

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1