• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

DR animated gif

maandag 23 oktober 2017

clickhere bols

RET REG mil hallen

De eerste gemeenteraad van 2017 is maandag rustig verlopen.

Er stonden ook maar een beperkt aantal punten op de agenda, meer dan de helft gingen over de ex-militaire hallen, voortaan beter gekend als Weelde Depot.
 

Retributiereglement

Er is overeen gekomen binnen het schepencollege dat er een soort van overgangsreglement moet komen om het gebruik van de hallen in goede banen te leiden in afwachting van het RUP.
Momenteel wordt er druk werk gemaakt van een retributiereglement dat moet zorgen voor een voorlopig sluitende werking van het gebruik van de hallen. Dat wil wel zeggen dat er ook een financieel luik aan komt aan het gebruik van de hallen, hoe miniem dan ook voor de verenigingen die er gebruik van maken.
Er wordt hierbij rekening gehouden met een aantal categorieën waardoor alle verschillende groeperingen aanspraak zullen kunnen maken op gebruik van de hallen.
Er zal onderscheid worden gemakt tussen de verschillende categorieën, zo zullen verenigingen zoals buurtverenigingen, maatschappelijke verenigingen zoals bijv. OKRA  en andere sociale verenigingen worden opgenomen maar ook bedrijven uit Ravels die in problemen komen om één of andere reden.
De voorwaarde zal echter altijd zijn dat de bedrijven uit de gemeente moeten zijn, de huur een tijdelijk karakter moet hebben en ondermeer ook laag dynamisch moet zijn. Ook de vraag van Gert Laurijssen over de aard van de opslag zou in de voorwaarden zijn opgenomen.  Gevaarlijke stoffen of afvalstoffen zouden bijvoorbeeld niet in aanmerking komen.
 

Verhuring loodsen

De personeelsvereniging van De Lijn huurt al 10 jaar een hal om het antieke wagenpark van De Lijn te herbergen en te restaureren/bewaren.  Deze overeenkomst loopt al jaren en de gemeente wil dan ook graag zeker tot het RUP is opgemaakt dit huurcontract blijven naleven. De Lijn zelf betaalt voor de huur voor de loods jaarlijks 12.850 Euro.  
Ook de Federale Politie heeft een lood in gebruik voor haar eigen doeleinden. De prijs voor deze loods ligt wat lager en er zijn nog wat bijkomende voorwaarden gesteld aan deze verhuur die eerst moeten worden beantwoord. Volgende maand komt dit punt daarom opnieuw op de agenda van de GR.
 

Beurzen

Verder komen er met de regelmaat van de klok aanvragen binnen om beurzen te organiseren in de hallen.
Momenteel moeten organisatoren de volledige verantwoordelijkheid nemen over de veiligheidsaspecten van hun inrichting. Vooraleer er een vergunning kan worden uitgereikt moet politie en brandweer akkoord gaan over de verschillende veiligheidsnormen.
 

rashondenshow2017Rashondenshow

De Koninklijke Kempische Kynologenclub VZW van Turnhout zal het weekeinde van 25 en 26 februari 2017 weerom hun rashondententoonstelling, de zogenaamde Schaal der Kempen, inrichten in de hallen van Depot Weelde. De ruime hallen zullen overspoeld worden door de vele trouwe viervoeters met hun baasjes. Beide hebben slechts 1 doel voor ogen: zich van hun mooiste kant laten zien en hopelijk de trofee van Beste hond In Show (BIS) in de wacht slepen.
 
De deelnemers komen vaak uit andere landen, zo kunnen we jaarlijks rekenen op mensen uit Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, ... . Het feit dat wij steeds weer een groot aantal buitenlandse exposanten op de show mogen verwelkomen, zegt toch iets over de goede naam die dit evenement uitstraalt, zelfs buiten de landsgrenzen.
 
{halloween} 

IMMO VERKOOP IN DE REGIO

 • 1