taksent3

Morgen vrijdag speelt Taksent in Poppel zijn volgende stuk: Terrasje Doen?
Rawepo mocht al eens een kijkje komen nemen, net voor de laatste generale. Het is een komedie met een ernstige ondertoon die de toeschouwer dwingt om in zichzelf te kijken.
Het is eigenlijk een verhaal over oud en rijk, en hoe verschillend mensen naar elkaar kijken.
Deze komedie is geschreven door Hilde Vleugels en geregisseerd door Jan Smits.
 
taksent

Het verhaal in het kort…

Het is zomer en druk op het terras van cafébaas Laurent. Voor het terras parkeert dakloos Jeanneke haar trolley en bedelmandje. Ze  houdt zich gedeisd. Toch zal ze het leven van enkelen beïnvloeden.
taksent6taksent1De dakloze Jeanne is de rode draad in het verhaal dat gebracht wordt door een elftal acteurs van de toneelvereniging Taksent, maar dit elftal worden aangevuld door een bende figuranten die zomaar losjes ten tonele verschijnen, dikwijls om als afleiding te dienen of om even op het terras te verblijven.
Marcel, een weduwnaar, heeft een blind date met een dame die hij op het internet heeft leren kennen. Als zijn beeldschone date (Alice) verschijnt, heeft Jeanneke meteen in de gaten dat er met die vrouw iets niet pluis is. Ze schakelt de diensters en haar dakloze vriend Polle in om Alice in 't oog te houden. Polle, zo zat als een kanon, komt in actie en Alice wordt ontmaskerd. Dankzij Jeanneke's waakzaamheid is Marcel aan een groot onheil ontsnapt. Die slons die altijd op dat bankje zit en peukjes verzamelt voor de tabak is helemaal zo dom nog niet als men zou denken.
Dienster Lieselotte die op bevallingsverlof is, komt langs met haar baby. Ze wil niet zeggen wie de vader is. Dienster Julie vermoedt dat de cafébaas daar voor iets tussen zit. Die is immers erg gevoelig voor vrouwelijk schoon. En dat terwijl zij eigenlijk verliefd is op haar chef.
 

Jeanneke's verleden komt boven. 

Jean-Marie en zijn hooghartige moeder Suzanne arriveren op het terras. Suzanne is de vrouw van de gevangenisdirecteur. Polle kent haar. Suzanne wil haar zoon, die pas afgestudeerd is als burgerlijk ingenieur, aan een goede job helpen. Een praatje met de kabinetschef, die ook op het terras zit, zou daarbij kunnen helpen. Suzanne's autoritair en zelfingenomen gedrag is evenwel onuitstaanbaar. Jeanneke en Polle werken Suzanne's onelegante afgang in de hand.
taksent4taksent2 
Als femme fatale Brigitte toekomt, valt Laurent voor haar als een blok. Zeer tot ongenoegen van Julie.
Brigitte pleegt een telefoontje en Jeanneke veert op. Die Brigitte blijkt de oorzaak te zijn van Jeanneke's erbarmelijke toestand. Wraakgevoelens steken de kop op. Jeanneke zet Brigitte op een onorthodoxe manier betaald. 
 
Jeanneke, die op een ingetogen manier voor het geluk van anderen zorgt, wordt uiteindelijk zelf beloond door Margot en haar vrienden. Ze bieden Jeanneke een bad aan om zich eens goed te verzorgen  en geven haar zowat een complete make-over. Marcel herkent haar niet meer …. Maar is alweer tot over zijn oren verliefd.
 

Acteurs:

 
Theo Daamen | Mieke Jansen | Bram Lauwers | Wendy Louer | Hans Ramsdonck | Eric Schoofs | Katrien Van Beurden | Louis Van Diessen | Yvonne Van de Ende | Hild Van Gils | Femke Versweyveld
De voorstellingen zijn allemaal zo goed als uitverkocht. Misschien kan u nog een kaartje bekomen via dit telefoonnummer : 0494 66 64 73 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
taksent5