F35A9062

Elk jaar, wanneer de lente stilaan doorbreekt houdt de Ravels Sportraad  het afgelopen sportieve jaar nog een laatste keer tegen het licht.
GC De Wouwer ruimt dan het podium om de sportieve prestaties van onze Ravelse sportmensen   volop in de schijnwerpers te plaatsen.
 

De Ravelse Sportraad presenteert de Ravelse sportieve elite:

De avond werd traditioneel aan elkaar gepraat door Frans Schillebeeckx en voorbereid door Luc Pijpers die voor elke groep een speciale videoclip had samengesteld.
Onze schepen van Sport, Koen Rombouts mocht dan weer de honneurs waarnemen voor de gemeente en de prijzen uitreiken.
 

Tumbling

F35A8996 001

Als eerste waren de tumblers Anouk Willemsen, Lotte De Boer en Cato Van den Schoor aan de beurt om het podium te betreden. Naast mooie individuele  resultaten konden de drie meiden daarnaast ook een teamprestatie voorleggen. Alle drie scoorden ze ook hoge toppen in provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen.
 

Handboogschieten

De Kromme Pijl heeft ook elk jaar zijn kampioenen op jet gemeentelijke kampioenenbal en ook dit jaar was dat weer het geval. Julia Heykants, Daphne & Chantal Schoormans, Britt Van Beurden en Daisy Haagen werden in hun categorieën Vlaams Kampioen in- of outdoor maar ook in andere kampioenschappen rijfden ze de zilveren en bronzen medailles met gemak binnen.
 

BMX

F35A9003 001

De BMX Devils moeten we niet meer voorstellen, al jarenlang is de BMX club een hoogvlieger op de sportlaureaten. Het voortaan geheel afgesloten circuit aan het Vlasrietje is in heel België gekend en de club kan elk jaar rekenen op nieuw vers bloed dat de BMX ontdekt .
Janne Smits, Thur Leysen, Myrthe De Rijk, Kimberly Ruts en Gaetane Meerts konden vorig jaar hun ambities niet onder stoelen of banken steken en haalden voor de BMX Devils een hele resem titels en ereplaatsen binnen, provinciaal of landelijk. Ook in de Flanders Cup en de Topcompetitie wisten ze een reeks mooie prestaties neer te zetten.
Vreemde eend in de Ravels BMX bijt was dan weer Robbe Meerts die naar de club van BMX 2000 Dessel  trok om deel uit te maken van het Yess 2B Racing Team. Een goede keuze bleek want Robbe werd Antwerps Kampioen 2015 en haalde de zilveren plak op het Belgische Kampioenschap.
 

Mountainbike

F35A9010 001

De jeugd van ATB Kempen wist in de twee verschillende Vlaamse Ploegenklassementen op het podium te eindigen. Zowel de jongens ploeg als het meisjesteam stonden op het tweede hoogste trapje en kwamen met een zilveren medaille naar huis.
 

Wielrennen

F35A9021joyce heynsJoyce Heyns van Acrog Balen BC is één van de coming ladies en één van de grootste talenten in het Belgische dames wielrennen. Jammer genoeg moest Joyce gisteren verstek laten gaan voor de viering, ze stond dit weekend aan de start in een Nederlandse  driedaagse wedstrijd. 
Mama moest daarom tekst en uitleg komen geven en ze kweet zich goed van haar taak. Joyce werd  als eerstejaars junior vorig jaar achtereenvolgens derde in het Provinciaal Kampioenschap tijdrijden, 2e op het Belgisch kampioenschap veldrijden en winnaar op het Provinciaal Kampioenschap veldrijden.
Ondertussen is de zeventienjarige Joyce dit jaar ook al Belgisch Kampioen geworden bij de Junioren en reed ze mee op het WK in Zolder in de Belgische driekleur.
Ilse Van der Moeren ging vorig jaar gewoon op haar élan verder. Uitkomend voor de ploeg van het IJsklokje Cyclexperience won ze in de Vogezen de befaamde Trois Ballons, een uithoudingswedstrijd van 213 km met zeer veel hoogtemeters.
Ook in de Marmotte in de Alpen trok ze aan het langste eind. Hier moest ze 5100 hoogtemeters overwinnen over een afstand van 175 km. 
Nog een kleine greep uit de successen die Ilse, de Ravelse berggeit , binnenhaalde in 2015 :
1e pl. Espace Cyclo Etalle (België) – 175 km
1e pl. Vaujany (Frankrijk) – 173 km
1e pl. Ötztaler Radmarathon +40 dames (Oostenrijk) – 238 km
1e pl. Prix de Rousses (Frankrijk)
1e pl. Grimpée de l’Alpe (Frankrijk)
1e pl.Trophée de l”Oisans (Frankrijk)
 

Special Olympics

F35A9027

Telkens de Sportlaureaten worden gevierd is er ook plaats voor de Ravelse deelnemers dia een de Special Olympics deelnamen.
Dit keer kwamen de bekende sportlui van De Boomgaard fier hun  oorkonde en beloning ophalen.
Bij het judo waren er Riet Stevens en Stijn Meulemans die in Brussel aan het feest waren met een bronzen medaille.
Ook in het tafeltennis werden er medailles behaald voor De Boomgaard met brons voor Mario Schellekens en een mooie zilveren plak voor Veronique Meeuwis.
 

Lopen

F35A9048

Ben Vermonden, Joren Moonen, Frauke & Frank Vercalsteren en Luc De Kinderen vertegenwoordigden de grote lopersgilde die in Ravels actief is in het wereldje stratenlopen en kampioenschappen in onze regio en ver daarbuiten. 
Zonder uitzondering zijn allen aangesloten bij ARAC en maken deel uit van  estafetteploegen in loopwedstrijden zoals de 800 en 200 m. Ben en Joren behaalden de 1e plaats op het Provinciaal Kampioenschap bij de kadetten estafette 800m  samen met twee andere atleten. 
Frauke Vercalsteren werd met haar team 2e bij de scholieren 4 x 800 m op hetzelfde Provinciaal Kampioenschap in Merksem.
Vader Frank Vercalsteren liep bij de masters de 4 x 200m in Merksem op deze meeting voor het Provinciale kampioenschap. Samen met Luc De Kinderen  liep hij daarbij naar de zege en werd provinciaal kampioen bij de Masters.
Luc De kinderen behaalde daarnaast vorig jaar ook nog de provinciale titel als Master in Duffel, zijn vierde in zijn lange carrière.
 

Van Gils Dojo

F35A9065

Onder de pauze kregen de toeschouwers een demonstratie van aikido door de Van Gils Dojo.
Dit is het geesteskind van Wim Van Gils die al 15 jaar de bezieler is van dit project. Zelf is Wim 5de Dan Aikidoka. Met deze demonstratie wilde Van Gils Dojo de belangstelling opwekken van nieuwe mensen die deze zelfverdedigingstechnieken willen aanleren. Het is een totaalbeleving van zelfontplooiing die al op jonge leeftijd kan worden aangeleerd.
 

Voetbal

F35A9084

“Bon” Janssen is al 40 jaar scheidsrechter en werd daarvoor ook als laureaat gehuldigd. Bonavontur houdt wel van een gezellige babbel en haalde enkele anekdotes aan van 40 jaar arbiteren…
Merel Groenen uit Poppel behaalde vorig jaar met SK Lierse de Beker van België. Hoewel ze er nog vele vriendinnen aan heeft overgehouden ruilde ze SK Lierse ondertussen voor het Molse Moldavo VC waar ze voorlopig even een de kant staat wegens een operatie aan de kruisbanden. Omdat het profstatuut tot nader order in België nog onbestaande is moest Merel o zoek naar een job en ze combineert  nu het voetbal met haar nieuwe job. 
jackie-groenenOmdat zus Jackie Groenen al op afzondering is wegens het nakende duel met Wolfsburg om de halve finale van de Champions League voor vrouwen kan ze niet aanwezig zijn op het Ravelse sportgala.
In de winter ruilde ook Jackie van ploeg, voor de winter zat ze nog bij Chelsea waarmee ze de finale van de FA Cup haalde. Ondertussen was haar transfer echter afgerond naar FFC Frankfurt. Bij Frankfurt maakte ze ondertussen haar debuut in de Champions League.
Jammer dat Jackie al is opgeroepen voor het Nederlandse elftal, ze heeft haar eerste selecties al binnen en maakte haar debuut reeds voor Oranje en het Olympische team van Nederland. 
 

Paardrijden

F35A9103

Bij het paardrijden moeten we verschil maken tussen pony’s en paarden. De ponyruiters komen uit verschillende clubs uit onze gemeente. Zo is er de St. Willibrordus Ponyclub en de Sint-Jorisvriendjes die aan verschillende disciplines meedoen. Dressuur, eventing  en springen zijn eg populair bij de ruitertjes en ze behalen dan ook in vele categorieën mooie ereprijzen, teveel om op te noemen.
We moeten ons beperken tot de winnaars die werden weerhouden voor deze sportlaureaten: Ruben Pijpers, Alexander Roos, Nicolas Van de Pol, Claire Laurijssen, Yenthe Dierckx, Lotte Beyens en Damaris Verstraelen. Allen behaalden in de Nationale en Provinciale Kampioenschappen en Eventing mooie resultaten.
Bij de grotere paarden zien we vooral Sint Joris opduiken: met Tessa Fonken, Ruud Verheyen en Carlijn Haagen  reden voor wat ze waard zijn en behaalden tweede en derde plaatsen in het Provinciaal Kampioenschap.
In de 4- en 8- tals wedstrijden staan gewoontegetrouw ook altijd vele lokale teams op de ereschavotjes van de Provinciale en Nationale Kampioenschappen. Deze teams werken met trainers en commandanten, en dat verschil werd ons gisteren eindelijk eens grondig uitgelegd door één van de teams.
 

Touwtrekken

F35A9147

Vorig jaar haalden  de Galliërs de Belgische Kampioenschappen  op 5 juli naar Ravels. Op deze hoogstaande competitie behaalden ze dan ook nog eens een tweede plaats in de vrije gewichtsklasse. Bij de heren 580kg moesten de Galliërs vrede nemen met een derde plaats. In acht genomen dat de club nog maar enkele jaren terug actief is mag dit een succes worden genoemd.
 

Voetbal

F35A9158

 KSK Weelde behaalde met de kadetten U15 haar zoveelste kampioenstitel. 
Trainer Stijn Van Deuren en afgevaardigde Luc Willems waren uitermate trots op hun poulains die braafjes mee het podium op mochten. Senna Van Gorp, Thomas Smets, Rowan Segers, Roy Timmermans, Kalle Lambrechts, Joran Willems, Stijn Hogewoning, Ruben Pluym, Dieter Vosters, Joren Moonen, Jonas Van Raak, Ruben Woestenburgs, Sander van Bavel, Wout van Raak, Michiel Van Deun.
Net al andere jaren was de oogst alweer indrukwekkend in onze gemeente. Frans Van Breda was een trotse voorzitter die de avond afsloot en de vele laureaten nogmaals feliciteerde in naam van de Sportraad.
  
fotograaf 

 Fotoreportage van de Sportlaureaten 2015 door André Vermeeren ©

 

 

 

 
 
  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren