do, Apr 27, 2017
Text Size

De Boekhouderij

Hippische ondernemers gezocht

menknooppuntUit de praktijk blijkt dat er nog een te kort is aan paardvriendelijke ontvangstadressen en een ruiter- alsook menvriendelijke infrastructuur in (particuliere) gebieden in de Noorderkempen. In Poppel zijn twee Bed&Breakfasts waar ruiters en menners met hun pony's of paarden terecht kunnen. Alhoewel Ravels niet op het verlanglijstje van de Provincie Antwerpen staat voor extra hippische ondernemingen, is het de ervaring van de Poppelse B&B-exploitanten dat toeristen met paarden niet op aanvaardbare afstanden bij een andere paardvriendelijke horecagelegenheid even kunnen uitrusten.

Lees meer: Hippische ondernemers gezocht

Menrally in Poppel

Volgens de huidige weersvoorspellingen is het komende zondag (20 oktober 2013) weliswaar bewolkt maar droog. En dat kan MENK goed gebruiken want op die dag houdt de vereniging in Poppel de befaamde Muziekrally. Dat is niet zo maar een rit voor aanspanningen met pony's of paarden, onderweg moeten de koetsiers en/of hun passagiers muziekvragen beantwoorden.

Lees meer: Menrally in Poppel

Laatste editie Leemputten Jumping afgesloten met Belle Perez.

Zaterdag vond in Weelde de vijfde en laatste editie van Jumping Leemputten plaats. Zo'n 150 paarden en ruiters namen deel aan een springwedstrijd en 's avonds werd er zoals ieder jaar flink gefeest voor het goede doel.
Jumping Leemputten vierde dit jaar haar vijfde en meteen ook laatste editie. Niemand minder dan Belle Perez trakteerde het publiek daarom met een spetterend optreden.

Jumping Leemputten werd 5 jaar geleden gestart door een groepje vrienden uit Ravels dat iets wilde doen voor Pink Ribbon, een vzw die de strijd aanbindt tegen borstkanker.

Lees meer: Laatste editie Leemputten Jumping...

Ponytornooi in Weelde geslaagd

Op Hemelvaartsdag werd het eerste luik gehouden van het vierjaarlijks pony- en ruitertornooi dat door de Sint-Jorisvrienden in Weelde wordt georganiseerd. Op de hoek van het Laar en de Meir werden zowat 300 pony's van 29 verschillende clubs opgezadeld voor disciplines als dressuur, groepsdressuur en springen, elk in hun eigen klasse. Daarnaast kregen de toeschouwers ook leuk bedachte spelletjes te zien zoals bijvoorbeeld een "stoelendans" met paarden. Het was er aangenaam vertoeven op de schitterende terreinen.

Lees meer: Ponytornooi in Weelde geslaagd

Subcategorieën

Fuiven in Ravels

vr apr 28 @21:00 -
Six On Fire
za juni 24 @19:00 -
Het derde FARMFESTIVAL
za juli 29 @16:00 - 03:00AM
Parkingrock 2017
za aug 12 @20:00 -
Tuinfestival
© RAWEPO.BE

RAWEPO Cookie Policy