ma, Apr 24, 2017
Text Size

De Boekhouderij

N-VA VINDT GRAAICULTUUR IN RAVELSE POLITIEK BESCHAMEND.

 

opiniestuk n va

nva

N-VA maakte tijdens de gemeenteraadszitting van afgelopen maandag brandhout van het initiatief om raadsleden allemaal een tabletcomputer cadeau te doen.
 
De bal ging aan het rollen toen raadslid Lou Haagen (Dorpslijst) dit voorstel vorig jaar op de agenda van de Raad plaatste. Naar eigen zeggen “omdat papier niet meer van dezen tijd” is, in werkelijkheid “pure persoonlijke verrijking”, zegt N-VA. De partij was dan ook verbaasd toen heel wat raadsleden zich maandagavond met de glimlach tot achter de oren verkneukelden bij het openmaken van de luxe doos met daarin voor iedereen een splinternieuwe Apple iPad Air.
Achter de schermen van het gemeentehuis draaide deze zomer het cadeautjescircus op volle toeren. Ieder raadslid kon laten weten of hij zo’n iPad op kosten van de Gemeente Ravels ter beschikking wilde hebben. Maar liefst 13 raadsleden gingen maar al te graag op dit aanbod in. Overigens graaiden niet alleen de leden van Dorpslijst in de potten. Ook Els Hermans (onafhankelijk) en verschillende CD&V mandatarissen graaiden maar al te graag mee! 
 

ONGEPAST

 “Ronduit beschamend” vindt N-VA dit initiatief. In een tijd waarin aan iedere burger wordt gevraagd een inspanning te leveren om het budget onder controle te houden, zijn dit soort van fratsen gewoonweg ongepast. Geld van de Ravelse belastingbetaler uitgeven aan dit onnodig luxe speelgoed, is op geen enkele manier fatsoenlijk uit te leggen. “We zijn dan ook diep en diep beschaamd deel uit te maken van dit circus.” zegt Gert Laurijssen van N-VA Ravels. Niemand zat te wachten op die iPads. Iedereen ontvangt de stukken van de gemeenteraad vandaag al lang via mail en kan die raadplegen op alle mogelijke manieren. Raadslid Langenhuizen heeft daar al voor gezorgd bij het begin van de legislatuur. Het argument dat we dankzij deze investering eindelijk op de digitale toer gaan, is dan ook gewoonweg een drogreden om de graaicultuur in de Ravelse politiek goed te praten. Het is volgens N-VA ongelofelijk dat het College is ingegaan op dit ridicule verzoek. Dat zelfs schepenen als Vandenborne en Van de Pol zichzelf zo’n iPad cadeau hebben gedaan is veelzeggend en tart werkelijk alle verbeelding. “Het College van Burgemeester en Schepenen beseft ook nog maar half wat voor gevolgen dit heeft. Ieder voorstel wat in de toekomst op tafel van de Raad komt en er weer wordt afgeveegd omwille van te weinig budget, wordt hiermee compleet ongeloofwaardig”.
 

DUIZENDEN EURO’S UIT DE GEMEENTEKAS

Dat de investering in de gratis iPads aanzienlijk is, hoeft verder geen uitleg. Duizenden Euro’s worden hiermee gewoonweg verbrast. Overigens gaat het niet alleen om de aanschaf van de toestellen alleen. Ook een bijhorend breedband internetabonnement maakt deel uit van het pakket. Het terugverdieneffect voor de gemeentekas? 0 Euro! En wat is het volgende vraagt N-VA zich af? Mogen we binnenkort van Lou Haagen de vraag verwachten dat ieder gemeenteraadslid een wagen met chauffeur ter beschikking krijgt om naar de Gemeenteraad te komen? André van Rooy van N-VA Ravels vindt het dan ook spijtig dat dit geld niet aan andere zaken wordt besteed. Zaken als verbeterde fietspaden, aanleg van goede rioleringen, beter onderhoud van lokale wegen, beter onderhoud van speelpleinen voor kinderen, … het zijn allemaal zaken waaraan we die duizenden Euro’s liever besteed hadden gezien. 
 

OUDE KROKODILLEN POLITIEK

Al in de verkiezingsperiode van 2012 maakte N-VA een punt van de kruiwagenpolitiek en de oude krokodillencultuur die er in Ravels heerst. Niet toevallig komt dit voorstel dan ook nu weer van iemand die al tientallen jaren deel uitmaakt van dat oude politieke circus. Andere partijen reageerden nogal smalend toen N-VA de vinger op deze zere wonden legde. “Maar het bewijs wordt hiermee weer maar eens zwart op wit geleverd dat eigen belang bij sommige lokale mandatarissen nog steeds primeert. Dit soort van mensen hoort gewoonweg niet meer thuis in de nieuwe politieke cultuur die we vandaag in Ravels nodig hebben” laat Carine Van Gorp, raadslid van N-VA, in een reactie weten.  Het is dankzij deze uitschuivers dat mensen op den duur niet meer geloven in de eerlijkheid van de politiek en het teleurgesteld de rug toekeren. Politiek moet er zijn voor de burgers en niet andersom.
 
 

Lijst van gemeenteraadsleden die een iPad Air op kosten van de gemeente hebben GEVRAAGD:

 

Els Hermans (onafhankelijk)
Louis Haagen (Dorpslijst)
Peter Van Raak (Dorpslijst)
Luc Walschots (Dorpslijst)
Marion Leemans (Dorpslijst)
Jef Van de Pol (CD&V)
Patrick Van den Borne (CD&V)
Hans Heylen (CD&V)
Marijke Van der Moeren (CD&V)
Frans De Schutter (Dorpslijst)
Eric Van Gestel (CD&V)
Mieke Heyns (CD&V)
Jef Van Steen (CD&V)
 

Lijst van gemeenteraadsleden die een iPad Air hebben GEWEIGERD: 

 
Koen Rombouts (CD&V)
Walter Luyten (CD&V)
Carine Couwenbergh (CD&V)
Filip Segers (CD&V)
Nic Andriessen (CD&V)
Mieke Van Ostaeyen (CD&V)
Mario Langenhuizen (onafhankelijk)
Carine Van Gorp (N-VA)
André Van Rooy (N-VA)
Gert Laurijssen (N-VA)
 

Fuiven in Ravels

vr apr 28 @21:00 -
Six On Fire
za juni 24 @19:00 -
Het derde FARMFESTIVAL
za juli 29 @16:00 - 03:00AM
Parkingrock 2017
za aug 12 @20:00 -
Tuinfestival
© RAWEPO.BE

RAWEPO Cookie Policy