do, Mar 30, 2017
Text Size

De Boekhouderij

Asielzoekers krijgen uitleg over de fauna en flora van de Kempen

raw kijkverdriet1
Natuurpunt Turnhoutse Kempen en het Centrum voor Basiseducatie nodigen zondag asielzoekers uit voor een kennismaking met de Kempense fauna en flora. 
Tijdens de voorbije maanden hebben enkele asielzoekers uit Weelde de handen uit de mouwen gestoken om mee de vrijwilligers van Natuurpunt te ondersteunen bij de beheerswerken in het Kijkverdriet te Ravels.
 

Veel belangstelling onder de asielzoekers voor onze natuur.

Al vlug bleek dat zij flink wat belangstelling toonden voor fauna en flora en maakten zij vergelijkingen met hun thuislanden.
Daarop kwam het voorstel van Natuurpunt Turnhoutse Kempen om deze doelgroep te laten kennismaken met de wondere natuur uit onze Kempen. 
Het Centrum voor Basiseducatie en Natuurpunt konden heel wat jonge mensen motiveren om een zondagnamiddag te besteden aan een introductie over de biodiversiteit in onze regio.
Op 27 november worden zij verwacht in het Natuurpunt Museum om 14u30 (Graatakker 11 Turnhout). Richard Vergaelen, voorzitter van de afdeling, zal hen een uiteenzetting geven die tegelijk wordt vertaald voor onze gasten.
 
raw kijkverdriet2

PUB BANNER-_ZIJKANTPOPUP

 

Fuiven in Ravels

za apr 01 @21:00 -
MEGA Apres Ski Party
za apr 15 @20:00 -
Exotic Dancenight 2.0
za juni 24 @19:00 -
Het derde FARMFESTIVAL
za juli 29 @16:00 - 03:00AM
Parkingrock 2017
za aug 12 @20:00 -
Tuinfestival
© RAWEPO.BE

RAWEPO Cookie Policy