ma, Apr 24, 2017
Text Size

De Boekhouderij

Rawepo nieuws eenvoudig lezen via RSS-feed.

RSS-logoWe moeten het toegeven,  Rawepo wordt er niet eenvoudiger op. Er zijn steeds meer toeters en bellen die soms het nieuws naar de achtergrond verdringen. Toch is het nodig dat bepaalde dingen in de kijker worden gezet en kiezen we voor deze aanpak. Wil u echter toch vooral op de hoogte blijven van het echter nieuws, abonneer u dan op onze RSS-feed.

Dan krijgt u enkel de tekstberichten  zonder franjes met een enkele foto erbij.  Wenst u de volledige versie te lezen kan u op de titel klikken. Dan opent het volledige artikel alsnog... Meer weten over RSS, lees dan na de lees meer link verder

De RSS-feed van Rawepo kan u vinden door bovenaan links van de log in knop te klikken op dit logo dat oranje wordt als er een RSS-feed beschikbaar is.

Wat is een RSS-feed?

RSS-feeds leveren regelmatig bijgewerkte inhoud die wordt gepubliceerd door een website. Ze worden meestal gebruikt voor nieuws- en blogwebsites, maar ook voor de distributie van andere typen digitale inhoud, waaronder foto's, audio en video. Een feed kan dezelfde inhoud als een webpagina hebben, maar is vaak anders opgemaakt. Wanneer u zich abonneert, controleert Internet Explorer de website automatisch en downloadt het nieuwe inhoud, zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds de laatste keer dat u de feed bezocht.  

Hoe weet ik of een website feeds aanbiedt?

Wanneer u een website voor het eerst bezoekt, zoekt Internet Explorer naar feeds. Wanneer er feeds beschikbaar zijn, verandert de knop Feeds van kleur en is er geluid hoorbaar.  

Hoe geef ik een feed weer?

Wanneer u een webpagina bezoekt, verandert de knop Feeds van kleur om u te laten weten dat er feeds beschikbaar zijn. Klik op de knop Feeds en tik of klik vervolgens op de feed die u wilt zien. Als u de inhoud automatisch wilt ophalen, moet u zich abonneren op een feed.  

Hoe abonneer ik me op een feed via IE ?

1. Open Internet Explorer.

2. Ga naar de website met de feed waarop u zich wilt abonneren.

3. Tik of klik op de knop Feeds om de feeds op de pagina te ontdekken.

4. Tik of klik op een feed (als er meer dan een beschikbaar is). Als slechts één feed beschikbaar is, gaat u direct naar die pagina.

5. Tik of klik op Abonneren op deze feed.

6. Typ een naam voor de feed en selecteer de map waarin u de feed wilt maken.

7. Tik of klik op Abonneren.

  Hoe kan ik mijn feeds weergeven?

U kunt de feeds weergeven op het tabblad Feeds in het Favorietencentrum. Voor weergave van uw feeds tikt of klikt u op de knop Favorieten  en tikt of klikt u vervolgens op Feeds.  

Waar staat RSS voor?

De afkorting RSS staat voor Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie) en wordt gebruikt om de technologie voor het maken van feeds te beschrijven.

Ik hoop dat u hiermee weer wat heeft bij geleerd over de mogelijkheden van het internet want vele website gebruiken deze RSS mogelijkheid. 

André Jansens
Oprichter en beheerder Rawepo.be/Tanka.be

andre

Fuiven in Ravels

vr apr 28 @21:00 -
Six On Fire
za juni 24 @19:00 -
Het derde FARMFESTIVAL
za juli 29 @16:00 - 03:00AM
Parkingrock 2017
za aug 12 @20:00 -
Tuinfestival
© RAWEPO.BE

RAWEPO Cookie Policy